www.lluisllop.com
inicibiografiaobragravatsedicions

contactarblogmapa web

 

ver en castellano 

blog de Lluís Llop


 

diumenge, 26 febrer - de fires d'art per Madrid

encara estic baldat dels dos dies de caminata que m'he pegat per Madrid.
Divendres ha estat lo primer dia que no he treballat a la Caixa. De fet ara estic de vacances, però a la practica ja no tornaré a l'oficina, el dia 01/03 seré un pre-jubilat! Es així que d'última hora, vaig tindre la idea d'anar a la capital del Reino, que es la setmana gran de les Fires d'Art.

A les 11 desembarcava a Atocha. Después de situar-me, en un bon passeget pel passeig del Prado, vaig fer cap a
Art Madrid, a la "galeria de cristal de CentroCentro Cibeles". Unes quaranta galeries d'arreu del mon. Un entorn agradable i en general bona qualitat de les obres mostrades. Quadros mitjans entre 3.000 i 6.000/8.000€, raonable. Destacats per fora de to, una galeria de l'Habana que tenien unes obres grans com a parets (2x4 i 2x5) i nomes en demanaven 90.000€ i 120.000€ .... casi res. En estos calés a al seua estimada Cuba compren lo bloc de pisos sencer! Tenen tot lo dret a demanar lo que vulguen, es clar que si, però dubto molt que els venguen...
Per la tarde, después de dinar i fer una mica el dropo a l'hotelet (molt cèntric tocant a la Gran Via/Telefónica), vaig anar cap a la zona del Retiro, justament al carrer Velázquez on hi havia el Drawing Room, tot de dibuixos. L'he trobat francament interessant, també bastantes galeries representades i vingudes de varios països, europeus sobre tot.
També passejant, vaig anar fent (mapeta en ma, com abans) per uns carrers que van resultar com un oasis de tranquil·litat dins de la gran capital, pijos, pijos .... de rebot i havien galeries d'art!! quina sobredosi de color avui!! vaig pensar... Passada la Biblioteca Nacional i el paseo Recoletos, ja van ser uns carrers mes animats, tot de locals de menjar i vida social de dia i de nit.
Just Mad, va ser l'últim objectiu del dia. Ubicada en unes grandioses sales per fer exposicions, als baixos del Col·legi d'Arquitectes de Madrid, també hi havien una trentena de galeries, també bona presència internacional. En general, i val a dir que a mi m'agrada l'art contemporani, ho he trobat bastant mes fluixet que lo vist este matí a Cibeles. Moltes llumetes i bricos, es podria pensar que a les escoles d'art fan fusters i electricistes, mes que pintor, escultors, gravadors o fotografos.

Dissabte, la festa gran: ARCO. Metro cap a Mar de Cristal i com que la línia 8 està de reformes, amb un bus gratuït (tota una atenció), mos van deixar a la mateixa boca de metro que hi davant de Ifema.
Primera sorpresa, pots comprar l'entrada (40 pavos!!) però la fira ARCO no obri fins a les12h. Horror! Per molt que evolucionen, Madrid sempre serà Madrid. Tot i no havent matinat, allí fora esperant que es fes l'hora d'obrir erem mes gent que al Perelló, gent de tot arreu, madrilenys inclosos, la cafeteria del davant plena a petar.
La fira en si bastant be, com sempre aquí son coses de qualitat, son les millors galeries, espanyoles, europees i de molts atres països.
La percepció meua es que en general la cosa ha estat una mica fluixa de nivell, altres edicions m'ha agradat mes el conjunt de coses vistes.
Les galeries del país convidat (Argentina), tampoc em van dir res especial. Que vols que et digue, els argentins en altres temes com el teatre i la literatura son molt bons, però al menos lo que jo vaig vore a ARCO, les ganes de modernitat les posen, però son mes les pretensions i el muntatge que l'aportació tecnico/artística.
Finalment, mencionar que vaig tenir la sort, que em van estirar (molt be la noieta de la porta de la sala de conferències) a la presentació d'un llibre (me'l van regalar) que m'està resultant interessantíssim: La gestión de las galerias de arte, editat per Cooperación Española i baix lo paraigües del programa Acerca (com es nota que tenen els ministeris a prop).

 

diumenge, 3 febrer - expo Sèrie Horoscops

este diumenge ha sigut lo tercer dia de l'exposició dels Horoscops.
Esta sala de la Llotja, es segurament la mes ben situada de Reus. Mes cèntrica no pot estar. Però com ja sé d'altres vegades, la gent passa a manades pel carrer, giren lo cap al vore los lletreros, la llum i la sala plena de quadros penjats .... però no entren!
Ja fa temps que penso, que tot lo "mundillo" de l'art algo han fet malament. Es com si la gent en general els hi fes por entrar a una sala amb quadros penjant.... que hi farem!
Cap allà les dotze han entrar una parella de gent gran. Be....
Mica en mica, la veritat es que ha anat entrant gent ... devia ser que era massa d'hora...jeje. Per altra banda, esta fent al carrer una ventada considerable, ha rebatut la porta que tinc entreoberta (a pesar del fred que m'entra) varies vegades.
Ben passada la una i mitja, he tancat i me'n he anat a un dinaret amb los amics, que avui hem celebrat, lo "cumple" de quatre de la colla. Festa gran!
Per la tarde, vindrà m'ha germana, aprofitant que porten lo seu xiquet segon que toca un concert a Vilaseca, vindran a vorem i a mirar l'exposició.

Un cap de setmana ben complert. Divendres a la inauguració hi ha haver-hi molta gent. Em sento afortunat que tants coneguts, companys del banc, de les activitats .... en fi, tants amics haiguen vingut a acompanyar-me en esta festeta artística.
Dissabte també va anar entrant gent, molt d'ells coneguts i gent que em vol. Un bon balanç.
Lo resto de la setmana, suposo que ja serà mes tranquil, seguirem fent pedagogia i anar explicant los dels monotips en acrílic, la edició "giclée"...  tot un plaer per a mi.

 

 

 

Febrer 2017

AVIS ALS NAVEGANTS!
com que fer traduccions es molta faena (feina per als normalitzats), escriuré estos pensaments tal i com van fluint del meu cervell tortosí, ben empeltat de paraules i ex-pressions de la meua estimada segona terra (Reus). Ben segur que amb algun error per la meua manca de capacitat literària.

Som-hi!


entrades:

03/02/17 exposició Sèrie Horòscops

26/02/17 de fires d'art per Madrid
 

 

 


webs amigues / artisteri / artimotor

© 2017 lluisllop Tots els drets reservats. Es prohibeix la reproducció i copia de les imatges.