www.lluisllop.com
inicibiografiagaleriagravatsedicions

botigaartimotorespai groccontactar

 

ver en castellano 

 

Lluís Llop i Adam

 

 

     

 
Va ser al primer que vaig veure treballar en un dibuix, pintura o escultura....naturalment era el meu pare, i encara que era persona que no acostumava a "donar consell" sense que li demanessin, tinc que reconèixer que va estar el meu principal mestre.

Veient i conversant, també s'aprèn... i molt!

 

(foto tallant escultura, juliol 2001)

(feu clic a les imatges per ampliar-les)

   

 

    Apunts biogràfics
     

 

Neix a Tortosa l'any 1923.
Ja de molt nen feia "ninots" amb facilitat i sense que hagués tingut influencia ni cap formació. Després d'una primera època de formació autodidacta, als 17 anys l'inicia a las tècniques de l'oli i l'aquarel·la, el pintor tortosí Josep Andreu Murall.

Entre els anys 36 a 39, és com molts, víctima de la guerra civil espanyola, la seva família es trasllada a Barcelona fugin del front. Allí inicia estudis de Peritatge Industrial, que es quedaran en res al marxar a França com refugiats (el meu avi Lluís Llop i Llop, era un barber republicà).

De tornada a Tortosa i des del 40 fins al 60, treballa com delineant al departament d'arquitectura de "Regiones Devastadas" (foren els organismes encarregats de reconstruir les zones més castigades per la guerra). 
En aqueix període, fa estudis d'art a Barcelona, a Sant Jordi (belles arts) i Escola Massana.

Al 54 entra com professor de dibuix a l'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa, estan nomenat en el 66 director de la mateixa. Simultàniament, realitza  també activitat docent en la rama de la delineació, essent professor i mestre de taller a l'institut Politècnic de Tortosa, després d'haver superat les oposicions com professor numerari de delineants en rames construcció i mecànica. Fins la seva pre-jubilació al 1988, i després d'un període de gran esplendor de l'escola d'art, assolit l'augment del grup de professors, fou l'encarregat del taller de ceràmica, escultura y modelat.

Ha realitzat nombroses exposicions, tant individuals com col·lectives, en la seva majoria a Tortosa.

A pesar de no ser persona donada a participar en certàmens, entre altres mencions cal recordar la "Medalla de gravat del 1er Saló de Dibuix i Gravat de 1964" i la menció honorífica de pintura de la XIX Medalla Tapiró del 1972

Va morir a Tortosa el 2009

     

 

    Autoretrats
     

(feu clic a les imatges per ampliar-les)

 

     

 

    La seva obra
     
    Va ser un autor d'extensa obra, especialment en dibuix. Al pas dels anys es va convertir en una icona dels dibuixos costumistes, escenes de gent del camp i ciutat vestits amb roba d'època. Els seus pagesos van il·lustrar en moltes ocasions publicacions tortosines.

Va ser també un notable pintor i encara més un bon escultor, molt especialitzat en baixos relleus en fusta, també figures de ple volum en fusta i pedra, i finalment exquisides escultures de terracota.

Com a enamorat dels treballs de gúbia, també va practicar amb gran encert la xilografia.

Es així que la seva obra la dividiré en dibuix, pintura, escultura i xilografia.

     
    Dibuix
     

(feu clic a la imatge i anireu a dibuixos)

 

     
    Pintura
     

(feu clic a la imatge i anireu a pintures)

 

     
    Escultura
     

(feu clic a la imatge i anireu a escultures)

 

     
    Xilografia
     

(feu clic a la imatge i anireu a xilografies)

 

     
   

 

 


artisteri / artimotor

© 2017 lluisllop Tots els drets reservats. Es prohibeix la reproducció i copia de les imatges.